Beszámoló a 15. MÉGSZ-ACO horgászversenyről – Székesfehérvár, október 2.

2021. 12. 02.

Rekord mennyiségű, összesen közel 472 kg halat fogtak ki a versenyzők

A 2021.október 02.-án már hagyományosan a HOFESZ székesfehérvári, palotavárosi tavon került megrendezésre a XV. MÉGSZ-ACO Horgászverseny.

Az előre nevezett 32 résztvevőből 25-en jelentek meg a versenyen, sajnos többen lebetegedtek, ezért nem tudtak eljönni. Minden résztvevő induló csomagot kapott a rendezvényt támogató ACO Kereskedelmi Kft.-től. A csomagot a cég képviselője, Kőhegyi Erika adta át.

A helyek kisorsolását követően 9-kor kezdődött és 13 óráig tartott a verseny, nagyon jó időjárási körülmények között. A verseny alatt rekord mennyiségű hal került kifogásra. Az indulást követően szinte azonnal beindult a halfogás, folyamatosan kellett mérlegelni. A mérlegelésben Antal István mellett Fehér János és Kárpáti Zoltán segédkeztek.

A verseny végeztével az ebéd elfogyasztása következett. Előzetesen kétféle menüből lehetett választani. A pörkölt elkészítését Fehérné Nelli, a halászlé főzését pedig Antal István vállalta magára. Köszönet nekik a finom ebédért, valamint Antalné Zsuzsának is a sok segítségért!

A rendezvény végén az eredményhirdetés következett. Minden versenyző kapott egy emléklapot, majd a kupák és díjak kerültek átadásra.

Az első három helyezett:

Böröndy Milán, Szombathely   (59,66 kg)

Csizovszky László, Kecel (52,02 kg)

Tóth László, Akasztó (38,77 kg)

A  25 versenyző a 4 órás verseny alatt összesen 471,89 kg halat, nagyrészt pontyot fogott.

A legnagyobb hal kifogása (9,36 kg) Rátkay Gábor nevéhez fűződik.

A legeredményesebb női versenyző Kapelner Andrea volt (34,39 kg fogással).

A legfiatalabb résztvevő Simon Péter 8 éves horgász 3,41 kg halat fogott, így különdíjként egy horgászbottal ajándékoztuk meg.

Gratulálunk a nyerteseknek és külön köszönjük Antal István MÉGSZ-tagnak a gondos szervezést!

A MÉGSZ munkatársai