Rólunk

A Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ) az épületgépészeti szakma legnagyobb önkéntes tagságú szervezete. Több mint 400 tagunk van szerte az országban, akik tervezést, kivitelezést, üzemeltetést és szakképzést végeznek valamint kereskedelemmel, márkaképviselettel foglalkoznak.

Szakmai és vállalkozói érdekvédelem, képzések, rendezvénysorozatok és konferenciák szervezése, médiumok kiadása a fő tevékenységeink. Tagjaink és az egész szakma fejlődését szolgáljuk, segítjük, támogatjuk.

A MÉGSZ feladata, hogy tagjai számára folyamatosan értékessé és hasznossá tegye a tagsági viszonyt valamint az épületgépészeti szakma számára hasznos, előrevivő tevékenységet végezzen.
Szövetségünknek arra törekszik, hogy a szakma egységét szem előtt tartva elősegítse a szakmán belüli csoportok párbeszédét, kapcsolatainak fejlődését. Fontosnak tartjuk, hogy az épületgépészettel határos szakmákkal is javuljon a párbeszéd, az együttműködés.

A MÉGSZ-nek az a célja, hogy:

  1. Az épületgépészet magas színvonalú és etikus művelése iránt elkötelezett szakemberek és gazdasági társaságok többségét tömörítő,
  2. a szakmával kapcsolatos döntésekre jelentős befolyással bíró,
  3. tagjai és a szakma fejlődését fontos szolgáltatásokkal segítő,
  4. jelentős humán és anyagi erőforrásokkal rendelkező,
  5. külső és belső célcsoportjaival jól és gyorsan kommunikáló,
  6. ismert és jó hírnevű,
  7. alulról építkező és hatékonyan működő valamint
  8. tagjai döntő többségének elégedettségét bíró szakmai szervezet legyen.